مصاحبه با آقای دکتر عباسی ریاست دانشکده ادبیات و علوم انسانی داشگاه ولی عصر(عج) همراه با فعالیتهای این دانشکده در سال 1391 و برنامه های این دانشکده در سال 1392 / 8 اسفند 1391

دکتر عباسی - ریاست دانشکده ادبیات و علوم انسانی

آقای دکتر عباسی ضمن سلام و خسته نباشید لطفاً در ابتدا بیوگرافی مختصری از خودتون بفرمایید؟
اینجانب متولد 1343 هستم و در کرمان به دنیا آمدم. دوران دبستان و دبیرستان را در شهر کرمان و دورۀ لیسانس را در دانشگاه سیستان و بلوچستان، فوق لیسانس را در دانشگاه علامه طباطبایی تهران و دورۀ دکتری خود را در دانشگاه شیراز گذرانده¬ام. در سال 1373 به عنوان عضو هیأت علمی در دانشگاه مشغول به کار شدم. متأهل هستم و دارای دو فرزند می-باشم.
چه کارها و اقداماتی در سال جاری در حوزۀ کاری شما انجام شده است؟
از شهریور 1391 بنده مسئولیت ریاست دانشکده ادبیات و علوم انسانی را عهده¬دار شدم و در مدت این شش ماه راه¬اندازی یک دورۀ کارشناسی ارشد آموزش زبان انگلیسی و همچنین راه اندازی دورۀ کارشناسی زبان و ادبیات عربی از دیگرکارهای انجام شده است و علاوه بر این با همکاری گروه¬های آموزشی دانشکده برنامۀ راهبردی ده ساله 1400-1391 تهیۀ گردیده است. علاوه بر این، همچنین زبانهای خارجی و زبانشناسی نیز انجام گرفته است که در صورت ایجاد فضای لازم این دانشکده به سه رشتۀ زبان انگلیسی، زبان و ادبیات عربی و زبانشناسی از دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی جدا خواهد شد.
چه اهداف و برنامه هایی را برای سال آینده در حوزۀ کاری دارید؟
از اهداف و برنامه¬های آتی، گسترش دوره¬های تحصیلات تکمیلی در دانشکده است و انشاءاله اولین دورۀدکتری در رشتۀ زبان و ادبیات فارسی در سال 1392 در دانشکده راه¬اندازی خواهد شد.
در حال حاضر چه رشته هایی در دانشکده ادبیات مشغول به تحصیل می باشند؟
دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی هم¬اکنون دارای 8 دورۀ کارشناسی در رشته¬های زبان و ادبیات فارسی (روزانه و شبانه)، زبان و ادبیات انگلیسی (روزانه و شبانه)، مترجمی زبان انگلیسی، زبان و ادبیات عربی (روزانه)، علوم قرآن و حدیث (روزانه)، فلسفه و کلام اسلامی (شبانه) و گروه معارف اسلامی می-باشد. همچنین سه دورۀ کارشناسی ارشد در رشته¬های زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات انگلیسی و آموزش زبان انگلیسی دایر می باشند.
آقای دکتر مشه بگینچه رشته های جدیدی در سال آینده به دانشکده ادبیات افزوده می شود؟
به امید خداوند در دو سال آینده دورۀ کارشناسی ارشد رشتۀ علوم قرآن و حدیث و مترجمی زبان انگلیسی و دو سال بعد دورۀ دکتری زبان و ادبیات فارسی راه اندازی خواهد شد. این اقدامات همسو با سیاست کلی وزارتخانه در گسترش دوره¬های تکمیلی است
گسترش رشته های کارشناسی ارشد دانشکده بر طبق برنامۀ اجرایی ده سالۀ گروههای آموزشی در مقطع کارشناسی ارشد در سالهای 93-91 بشرح ذیل است:
1- مترجمی زبان انگلیسی
2- مدیریت ورزشی و فیزیولوژی ورزشی
3- فلسفه و کلام اسلامی
4- زبان و ادبیات عربی
5- زبان و ادبیات فارسی در گرایش ادبیات حماسی
چه ضعف ها و کمبودهایی در سطح دانشکده مشاهده می شود؟
امکانات آموزشی دانشکده که مربوط به فضای آموزشی و تجهیزات می¬باشد در وضعیت مطلوب نیست و دانشکده نیاز به تجهیزات تکنولوژی آموزشی در کلاسهای درس می¬باشد و همچنین فضای کافی و مناسب جهت اختصاص به اساتید مربوطه هم بسیار کم است و با جذب نیرو در سالهای آینده و گسترش دوره-های تحصیلی حتماً به فضای بیشتری نیاز است خصوصاً اینکه دانشکده زبان های خارجی که به تصویب رسیده است باید به جای دیگری منتقل گردد.
به عنوان ریاست دانشکده ادبیات چه انتظاراتی را از ریاست محترم دانشگاه و مسئولین دارید؟
ریاست محترم دانشگاه و معاونین ایشان حداکثر سعی خود را در جهت بهبود شرایط آموزشی و پژوهشی دانشگاه مبذول می¬دارند و نظر به اینکه امسال سال اقتصاد مقاومتی می¬باشد از لحاظ بودجه¬های جاری در مضیقه هستیم که امیدواریم در سال¬های آتی بودجه¬های لازم در جهت ساخت دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی که در طرح¬های اجرایی به تصویب رسیده است تأمین گردد و اقدامات سریعی در این مورد صورت گیرد.
در پایان ازافتخارات دانشکده ادبیات و علوم انسانی بگین؟
فارغ¬التحصیلان دوره¬های کارشناسی این دانشکده در دور¬ۀ کارشناسی ارشد پذیرفته شده¬اند و علاوه بر اینکه بسیاری از آنان در این مقطع پذیرفته شده¬اند، تاکنون نیز رتبه¬های تک رقمی اول و سوم در رشته¬های مترجمی زبان انگلیسی و زبان و ادبیات انگلیسی را کسب کرده¬اند
دانشکده ادبیات و علوم انسانی از قدیمی¬ترین دانشکده¬های دانشگاه می¬باشد که ابتدا با سه رشتۀ زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات انگلیسی و مدیریت صنعتی در سال 1373 تأسیس شد و دانشکدۀ علوم اداری و اقتصاد و زبانهای خارجی در سالهای 88 و 90 به عنوان دانشکده¬ای مستقل مصوب شدند. فعالیت¬های پژوهشی بسیاری در دانشکده صورت گرفته است و انشاءاله در سال جاری دو عضو هیأت علمی این دانشکده به مرتبۀ دانشیاری ارتقاء خواهند یافت.